Pracę za barem rozpocząłem w 2006 roku. Wspinałem się po wszystkich szczeblach barowego fachu - od kelnera, przez barmana, do bar managera. Po drodze ukończyłem studia na kierunku Zarządzanie, ze specjalizacją Zarządzanie w Gastronomii, broniąc pracy nt. Kultura picia alkoholu w Polsce. Prowadziłem bary restauracyjne, klubowe oraz koktajlowe. W jednym z nich, gdańskim Flisaku '76, dzięki poświęceniu i ciężkiej pracy, udało się mnie i mojej załodze zapracować na tytuł najlepszego baru koktajlowego w Polsce. Z sukcesami brałem udział także w indywidualnych konkursach barmańskich, często zajmując miejsca na podium czy zdobywając tytuł Mistrza Polski (2011) i Mistrza Świata (2012). Od kilku lat sędziuję konkursy barmańskie, również międzynarodowe.
Od 2016 roku, pracując jako brand ambassador marki Lucas Bols w Europie Środkowo-Wschodniej, zajmuję się już tylko degustacjami oraz szkoleniami - od tamtej pory przeprowadziłem ponad 600 szkoleń, w których udział wzięło ponad 7000 uczestników nie tylko w Polsce, ale też w Łotwie, Ukrainie, Niemczech, Holandii, Rumunii, Węgrzech, Grecji, Bułgarii, Serbii i Chorwacji.
Obecnie świadczę szeroką gamę usług: od warsztatów koktajlowych lub degustacji dla Twoich gości, przez szkolenie załogi z zakresu obsługi gościa, towaroznawstwa, wiedzy praktycznej czy zarządzania barem, na konsultacji w prowadzeniu baru kończąc. Możesz liczyć na mnie na każdym etapie prowadzenia działalności gastronomicznej: od planowania projektów, rekrutacji załogi, tworzenia konceptu, projektowania menu koktajlowego czy zarządzania barem.
Jeżeli chcesz sprawdzić, jak mogę pomóc Tobie lub Twojej firmie w dalszym rozwoju, już dziś umów się na spotkanie wstępne.