Gorące koktajle: czy w ogóle ich potrzebujemy?

Gorące koktajle: czy w ogóle ich potrzebujemy?

Gorące koktajle są zmorą wielu barmanów i marzeniem wielu gości. Dlaczego tak jest i czy tak być powinno? Skąd wzięła się moda na grzańce?

Ticket time - zmora gastronomii

Ticket time - zmora gastronomii

Ticket time, zgodnie z definicją, to czas, który upłynął od wpłynięcia zamówienia na bar do momentu wydania zamówionego napoju.

Falernum - co to jest i jak je przygotować?

Falernum - co to jest i jak je przygotować?

To obco brzmiące słowo oznacza jeden z najniezwyklejszych składników, które każdy barman powinien mieć pod ręką.

Syrop cukrowy - najlepszy przyjaciel beverage costu

Syrop cukrowy - najlepszy przyjaciel beverage costu

Nawet jeśli niektóre z koktajli bardzo się między sobą różnią, cechą wspólną ich wszystkich jest syrop cukrowy.

Zapanuj nad beverage costem

Zapanuj nad beverage costem

Beverage Cost (BC) jest jednym z najistotniejszych wskaźników w gastronomii. Jeśli nigdy nie liczyłeś go dla swoich pozycji, rzuć wszystko, co robisz i szybko się tym zajmij.

Udostępnij tę stronę